BejelentésNagy Viktor
Szeretek adni. (Reiki, Aktív Szellemgyógyászat, Pszi-sebészet, Aroló Tifar, Lágy Csontkovácsolás)

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Reiki

A Reiki eredete az ősi, atlantiszi időkbe nyúlik vissza, de hosszú időre feledésbe merült ez a tudás.

A ma ismert Reiki energiával történő gyógyászat és tanítási módszer Dr. Usui Mikao nevéhez fűződik.

Valaha Tibetben már használták ezt a gyógyító technikát, azonban elveszett ez a tudás. A 19. század végén Japánban, Kyotoban dr. Usui Mikao (Usui a vezetékneve) fedezte fel újra a módszert, egy buddhista kolostor mélyén. Ott azonban csak a Reiki szimbólumait találta meg a szanszkrit nyelvű iratokban, ezért a hagyományos módszert választotta, meditáció útján eljutni a szimbólumok jelentéséig. Felment tehát a Kuriyama hegyre, hogy ott meditáljon. 21 napot töltött ott A 21. napon megvilágosodott előtte a szimbólumok használata, és az Univerzum energiája által megkapta Reiki mesteri beavatását. Felismerte az Univerzum energiájának erejét, és a Reiki gyógyítás jelentőségét.

Lefelé menet a hegyről megbotlott, beütötte a lábát egy kőbe, és az elkezdett vérezni. Ösztönösen, mint minden ember a sebre tette kezét, amely ettől kevésbé fájt, és látványosan elkezdett gyógyulni. Évszázadok óta ez volt az első Reiki gyógyítás.

Kyotóban elkezdett a szegénynegyedben gyógyítani, ingyen végezve tevékenységét. Páciensei azonban nem becsülték meg, amit kaptak, mivel nem adtak érte semmit. Folytatták egészségtelen életmódjukat, és így újra megbetegedtek. Usui felismerte, hogy az energiamegmaradás törvényének a gyógyításban is működnie kell, a betegek csak akkor becsülik a kezelést, és csakis akkor gyógyulnak meg, ha nem ingyen kapják. Napjainkban a pénz az általános csereeszköz, de ha a páciens nem tud fizetni, akkor olyat kell kérni tőle, amit adni tud érte. Ha számára néhány tojás megfelelő fizetőeszköz, azt is el lehet fogadni. Természetesen szeretteinktől nem fogadunk el semmit, bár ez sem igaz tökéletesen. Hiszen tőlük kapjuk a legértékesebb energiát, szívük szeretetét.

Usui azt is felismerte, hogy a Reikit nem elég gyógyításra használni, tanítani is kell, mert csak ez által élheti meg igazán mind a mester, mind a páciens. A Reikit pedig érteni és élni kell. Elkezdte tanítani a Reikit, de kézpozíciók nélkül, hiszen a Reiki intelligens energia, megtalálja az utat a szervezeten belül, hogy a leghasznosabb módon segítse a gyógyulást. Usui megalapította az Usui Reiki Rioho Gakkai-t, az Usui Reiki Gyógyító Társaságot.

A történet folytatása innen eltérő, minden irányzat mást tanít. A tradicionális hagyomány szerint Hayashit bízta meg Usui a nagymesteri teendőkkel, ugyanakkor a japánban ma is működő Társaság ezt nem ismeri el. Hayashi gyógyító központot hozott létre Kyotoban, ahol éjjel-nappal gyógyították a rászoruló betegeket.

Hawaiin élt ekkoriban a japán származású Hawayo Takata, aki rákos beteg lett. Megérzéseire hallgatva elment Japánba, hogy ott gyógyíttassa magát. Mikor készült az operációra, egy belső hang azt mondta, ne engedje megműttetni magát, hanem menjen el Hayashi központjába. Itt meggyógyult, be-avatást nyert a Reikibe, és sokáig ő maga is itt dolgozott. Később elhagyta Japánt, és hazautazott Hawaiiba. Unokájának, Phyllis Lei Furumotonak adta át a nagymesteri címet, aki ezt nem fogadta el, túl nagynak érezve a nagy-mesteri pozícióval járó felelősséget. Takata ekkor Barbara Weber-Ray-t nevezte ki nagymesterré. Nem sokkal ezután Furumoto kisasszony meggondolta magát, és mégis elfogadta a nagymesterséget. Láthatjuk, hogy ismét kettészakadt a Reiki. Furumoto napjainkban is a Reiki Alliance, a Tradicionális Reiki nagymestere, míg Weber-Ray az A.I.R.A. nevű irányzat nagymestere lett.

1991-ben Eckhard Strohm, aki addig a tradicionális irányzatban tanult, megalakította a R.A.I.-t, a Reiki Association International-t. 2000 körül újabb önállósági törekvések kaptak szárnyra, ekkoriban alakult a Független Reikimesterek Szövetsége, az European Reiki Association Olaszországban, a Kohari néven futó irányzat Magyarországon. Mindegyik irányzat a Reikit tanítja, a Reiki energiájával dolgozik, mégsem ismerik el a többi irányzat létjogosultságát.

2005. február 19.-én 7 mester részvételével megalakult az E.R.O., az European Reiki Organisation, mely céljai közé tűzte az irányzatok közötti acsarkodás megszüntetését sorai között. Épp ezért elfogadja bármely Reiki irányzat beavatását és oklevelét, és lehetővé teszi a máshonnan érkező tanulók további képzését. Mivel már Usui felismerte, hogy a Reikit csak gyógyít-va és tanítva lehet élni, a Reiki tanítását nem köti drága és felesleges tanári tanfolyamokhoz, hanem mesterei azonnal megkezdhetik az első szint tanítását, hogy ezáltal is közelebb kerülhessenek a Reiki energiájához. Az a mester, aki bizonyítja rátermettségét, megkapja a második szint tanításának jogát is.

A Reiki bemutatása néhány mondatban:

A Reiki egy japán, összetett szó, jelentése egyetemes /univerzális életerő energia.

Más megközelítésben egy energetikai módszer, melyet alkalmazva az Univerzum energiája transzformálódik Reiki energiává.

A Reiki energia mindenben és mindenen keresztül megnyilvánul, ami él, ebből kifolyólag kizárólag élő szervezet gyógyítására használható. Miután az élettelen anyagon egyszerűen átmegy, így kezelés során a kezeltnek nem kell levetkőznie.

A Reiki helyreállítja a szellem és a test harmóniáját, egészségét.

A betegségeknek minden esetben lelki hátterük van. Minden lelki probléma blokkot képez a hozzá tartozó szerv működésében és így az megbetegszik, rezgésszáma lecsökken, azaz energiahiány lép fel. A kezelés során a Reiki oda áramlik, ahol ilyen energiahiányt érzékel a szervezetben.

Minden kezelés eredményessége más és más, mivel az eredményt döntő módon kezelt tudatalattija határozza meg.

Minden ember csak annyi energiát vesz magához, amennyire szüksége van, tehát nem lehet túltölteni a Reiki energiát.

A kezelendő személynek kérnie kell a gyógyulást. Kérésével a kezelendő személy tudatos elhatározást tesz, hogy létének állapotáért felelősséget vállal - vágyik a változásra, vágyik a gyógyulásra. Nem a gyógyító dolga, hogy ott próbáljon segíteni, ahol nincs szükség a gyógyulásra. Az embernek nem kellene drága idejét és energiáját azokra pazarolni, akiket ez nem érdekel vagy nincsenek felkészülve ennek befogadására. Ez a szabad akarat jogának megszegése.

A Reiki nem hitrendszer, a kezeltnek nincs szüksége felkészítésre, csak egyszerűen efogadónak kell lennie, mert az energia fogja vezetni.

 

Reiki nagy kezelés: csakra tisztítással és harmonizálással 50 euró/ alkalom

 

 

Elérhetőség: E-mail: nagyviktor71@gmail.com

Telefon: (+49) 1736185059

 

 
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!